Yeşil Mutabakat! ihracatınız sıkıntıya girmeden önleminizi alın!

 

Yeşil mutabakat eylem planı nedir? Türk sanayicisini ve ihracatçısını bekleyen potansiyel riskler nelerdir? Ne gibi Önlemler almalıyız? Hepsi ve daha fazlası için Tureco Enerji olarak sizler için hazırladığımız bu bloğumuzu inceleyiniz.

YEŞİL MUTABAKATIN ÜLKEMİZ İHRACATI AÇISINDAN EN ÖNEMLİ YÖNÜ NEDİR?

Bugüne kadar küresel ısınma için dünyada birçok mutabakat imzalandı.

  • KYOTO PROTOKOLÜ
  • PARİS İKLİM ANLAŞMASI
  • BM GLASGOW MUTABAKATI
  • YEŞİL MUTABAKAT

Bu mutabakatların hiçbirinde karbon emisyonu için bir yaptırım yoktu. Yeşil mutabakatta ise karbon emisyon ölçümü zorunlu hale getirilerek Avrupa’ya ihracat yapan firmalara kesinleşmemiş rakam olmasıyla birlikte bir ton CO2 karbon salımı için 50 Euro ceza (SKD/CBAM= Sınırda Karbon Düzenlemesi/ Carbon Border Adjustment Mechanism) öngörülüyor.

1 KW Elektrik Kaç TL?

1 KW Elektrik Kaç TL?

            Elektrik günümüzün en elzem ihtiyacı olmakla birlikte, ücretli bir şekilde satın aldığımız bir enerji kaynağıdır. Çeşitli şekillerle elde edilen ve bizlere ulaştırılan elektriğe kullandığımız ölçüde ücret ödemekteyiz. 2021 yılı güncel elektrik fiyatı 1 kw elektrik ev için kullanım ücreti 0,4743 Türk Lirasıdır. Bu ücret ticarethaneler için 1 kw başına 0,7063 Türk Lirası olarak hesaplanırken, sanayi gibi işletmeler için ise 1 kw ücreti 0,648683 Türk Lirası olarak hesaplanmaktadır. Bunlar elektriğin dağıtım bedeli ve vergiler eklenmeden önceki ham kullanım ücreti fiyatlarıdır. Temmuz 2021 tarihi itibarı ile 1 kw elektrik mesken tarifesi için  vergiler dahil fiyatı 0,9156 Türk Lirası olarak hesaplanmaktadır.

Ev İçin Güneş Paneli Maliyet Hesaplama

Ev İçin Güneş Paneli Maliyet Hesaplama

Güneş enerjisinin ufak bir kısmı bile enerji üretebilmek için yeterli olmaktadır. Güneş panelleri sayesinde güneş ışınları elektriğe dönüştürülebilmektedir. Panellerden elde edilen verimliliği, hücrenin güneş ışığını elektriğe dönüştürme miktarını hesaplayarak elde edebilmek mümkündür.

Güneş Panelleri Nasıl Elektrik Üretir?

Güneş Panelleri Nasıl Elektrik Üretir?

Önceki yazılarımızda güneş enerjisinden bahsetmiştik. Peki güneş panellerinin nasıl elektrik ürettiğini merak ediyor musunuz? Sayfayı kaydırın ve birlikte öğrenelim...

Güneş Enerji Sistemleri Nedir?

Güneş Enerji Sistemleri Nedir?

Güneş enerji sistemleri nedir, çeşitleri nelerdir? gibi sorulara yanıt bulmak adına kaydırmaya devam edin.

Bize Ulaşın

Tureco Elektrik Bakım ve Otomasyon Tic. Ltd. Şti.
Adres: Orhanlı, Derviş Sk No:24/1, Tuzla/İstanbul
Tel: 0850 840 90 14  -  Fax: 0216 504 2965
Whatsapp Çözüm Hattı: +90 530 128 1434