TURECO Ekibi Yazıyor, Çiziyor

Blog

Ev İçin Güneş Paneli Maliyet Hesaplama

Ev İçin Güneş Paneli Maliyet Hesaplama

Güneş enerjisinin ufak bir kısmı bile enerji üretebilmek için yeterli olmaktadır. Güneş panelleri sayesinde güneş ışınları elektriğe dönüştürülebilmektedir. Panellerden elde edilen verimliliği, hücrenin güneş ışığını elektriğe dönüştürme miktarını hesaplayarak elde edebilmek mümkündür.

Ev için güneş paneli hesaplaması yapmadan önce bu sistemi hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Enerji bakanlığının sunduğu yönetmelik sayesinde herkes evinde elektrik üretebilmektedir. Bu durumda sistem için teşvik almanız söz konusu. Elektrik tasarrufu yapmak adına sisteme ihtiyaç duyuyor ya da tasarrufun dışında bu sistemle para kazanmayı amaçlıyor olabilirsiniz. Ayrıca bedava elektrik kullanabilir ve off-grid sistemi sayesinde modern yaşamın konforuna erişmeniz mümkün hale gelebilir. 

Ülkemizde güneş panelleri kullanımı giderek yaygınlaştığı için elektrik abonesi olan bireyler yaşam alanlarına güneş paneli kurulumu yaptırabilirler. Fakat ev için güneş paneli hesaplaması yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Sistemi kurmak istediğiniz yerin enerji miktarını bilmeniz önem arz etmektedir. Kullandığınız enerji miktarını sistematik bir şekilde analiz edebilmek için geçmiş faturalarınızı kontrol edebilirsiniz. Panellerin kurulumu için çatınızın alanının hesaplanmış olması gerekiyor. Son olarak yaşadığınız bölgedeki güneş enerjisi miktarını bilmeniz size fayda sağlayacaktır.

Güneş Paneli Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Doğru panel hesaplaması yapabilmeniz için bazı önemli noktalar var. Bunlar;

  • Ne kadar panele ihtiyacınız olduğunu yaşadığınız yerdeki en yoğun ışınımla güneş alma sürelerini çarparak bulabilirsiniz. Çıkan miktar panelin wattına bölündüğünde ihtiyaç duyduğunuz panelin sayısını öğrenmiş olacaksınız.
  • Günlük elektrik tüketiminizi hesaplayın. Günlük ve saatlik elektrik kullanımlarınızı faturalarınızı kontrol ederek bulabilirsiniz.
  • Güneş panellerinin maksimum verimlilik ile çalıştığını unutmayın. Bu nedenle günlük ihtiyacınızın üzerinde bir pay dahil edilmesi gerekmektedir. Mutlaka yaşadığınız yerin ne kadar süre güneş aldığına bakın.
  • Panelinizin seçimini yaparken çevre dostu bir sistem olmasına özen gösterin. Doğru ürünü almak için piyasa araştırması yapabilirsiniz. Almak istediğiniz güneş paneli fiyatlarını ev için geçerli olan sistem üzerinden hesaplamayı es geçmeyin. Panellerde kullanılan malzemeler, inverter, kablo ve konvektörler, solar jel aküler, şarj kontrol ekipmanları olarak sayılabilir. Fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Kaliteli bir güneş paneli yaklaşık olarak 25 yıl kullanılabilir. Watt cinsi ve gücü ile fiyat üzerinde doğru bir orantı bulunmaktadır. Bir ürünün kalitesini garanti koşulları, üründen alınan verim ve fiyat üzerindeki yansıması etkileyecektir. 

Güneş Panelinin Avantajları Nelerdir?

Farklı alanlarda/ amaçlarda kullanabileceğiniz güneş paneli sistemi faturalarınızın büyük oranda düşmesini sağlayacaktır. Güneş enerjisi yenilenebilir bir enerji olmasından dolayı dünyanın her yerinde kullanılmaktadır. Panellerin bakımı yüksek maliyetli bir iş değildir. 

Güneş Paneli Kurulumu

Küçük mekanlar ve evler için güneş paneli sistemi çatıya kurulmaktadır. Çatının eğiminin baz alındığı kurum aşamasında panellerin eğimli kurulması çok önemlidir. Düz çatılarda mutlaka çatıya eğim verecek bir malzeme kullanılmalıdır. Son olarak, panellerin ön yüzünün güney cephesine bakması gerekmektedir.

 

Evinize Enerji Sağlamak İçin Kaç Tane Güneş Paneli Gerekli?

Kurmanız gereken asıl sayının, panel verimliliğine, panel nominal gücüne, enerji tüketim alışkanlıklarınıza ve yaşadığınız yere bağlı olduğunu ifade etmiştik. Fakat tipik bir ev için üretilecek enerji bakımından elektrik kullanımının yüzde 100’ünü karşılamak 20-25 güneş paneliyle mümkün olacaktır. 3,5 kW sistemin enerji ihtiyacı için 14 panel yeteli olacaktır. 10 kW bir sistem içinse 40 panel gereklidir. Bu rakamların ortalama rakamlar olduğunu unutmayalım. Burada birçok faktör var, en doğru sayıyı öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Güneş paneli hesaplamasıyla ilgili kafanızda oluşan soru işaretleri için tabloyu inceleyebilirsiniz.

ev için kaç güneş paneli gerekir

Bize Ulaşın

Tureco Elektrik Bakım ve Otomasyon Tic. Ltd. Şti.
Adres: Orhanlı, Derviş Sk No:24/1, Tuzla/İstanbul
Tel: 0850 840 90 14  -  Fax: 0216 504 2965
Whatsapp Çözüm Hattı: +90 530 128 1434